2017-02-19 134 views
今日同朋友黎到呢間店鋪細細,但卻有勁多韓式美食嘅Bbokki, bbokki 讀音好可愛,好易記。望住餐牌,全部都好吸引,樣樣都好想試,但食唔哂咁多,所以我地只叫左好幾樣,當然有我最愛嘅炒粉絲,呢d粉絲唔同於本地嘅果種粉絲,呢種味係好特別,成個醬都好好味,味道適中。中有星星炸雞,4粒好似星球咁大粒嘅炸雞比醬包圍住,雞肉肉質嫩滑皮超級脆,醬汁勁爆juicy,同炸雞襯到絕,中可以解腻嘅感覺,份量同朋友share岩岩好。呢個粉絲卷係紫菜包住粉絲再拎去炸嘅小食,配上年糕專用嘅醬汁再一齊食,口感佳而且味道好。芝士條,入面嘅芝士可以拉到好長好長,軟綿綿,炸得又香又脆,個醬汁都好好味,店員中貼心咁話比我地知要食左呢個先,如果唔係芝士就會變硬,口感會無咁好。魚肉年糕卷係一大條年糕比魚肉卷住,年糕煙煙韧韧,有嚼勁,魚肉都好鮮味,配埋醬汁一齊食先會達到最好味嘅境界。
今日同朋友黎到呢間店鋪細細,但卻有勁多