2020-05-09
想食潮州菜, 又要去間乾淨企理的, 就選呢間. 訂了八時晚飯,不用等就有枱. 店員話坐鬆啲, 派咗張8人枱比我哋4個人, 限聚令剛剛許可八人枱. 服務員好勤快, 但樓面明顯唔夠服務員, 疫情下可以理解, 今日放假,慢慢來, 我可以等 .沒有套餐, 就散叫潮州菜: 鹵水鵝片拼墨魚:味道比較淡, 墨魚欠味道煎蚝烙: 係蛋加蠔冇加粉那種, 蛋煎得好香,好香蛋味, 蠔都算鮮味, 都幾大碟, 兩下工夫吃貨們已將全部消滅了.鹵水豬脚:皮滑 肉質林, 但鹵水味唔夠, 又係淡的 ....蒸龍躉班, 餐牌寫係花尾躉, 店員話有兩斤多重, $580, 蒸得剛好, 跟碟豉油係甜的, 加埋熟油, 魚加上呢個鼓油有意想不到的好味鮮味.欖菜四季豆: 普普通通.咸菜豬肚湯: 失望, 胡椒味蓋過一切, 豬肚太林.咸菜又係唔夠味.總括呢間潮州菜不及某些潮州大排檔好味,有點懷疑今日個大厨係咪蒸開潮州菜! 當然酒家有冷氣坐得舒服好多.
鹵水鵝片拼墨魚:味道比較淡, 墨魚欠味道
欖菜四季豆: 普普通通.