2020-01-13 1236 views
番完教會活動,跟教友係奧海城book了這家西班牙dinner傾下偈兼補祝牛一。男人果然比較喜歡吃肉!被menu吸引,我們點了燒雞、豬手和火腿片!這家西班牙菜餐廳,樓底高是西式酒吧裝橫!坐底了,店員會放好一份芝士脆片及沙律醬!細問之下原來是40元一份任食既仲可以refill!同薯片一樣食到無停口,飲酒吹水chill下一流呢,不過今日揸車就忍下唔叫得酒!等左一陣,我們order既第一道西班牙特色冷盤就端出來了。帕爾馬火腿,切得薄薄配有沙律菜、焗既薄脆面包及橄欖!有驚喜火腿竟然不太不肥膩帶小小咸用來夾住橄欖同脆包一吃食,很有特色好好味! 火腿咸香味和二款橄欖很配,之前係咪西班牙也有吃過唔同類型大小既tapas小食!個人也比較喜歡橄欖夾住火腿來吃,最好既配搭呢!看menu巳經比燒雞吸引著!份量幾大,整份雞燒得微蕉,有兩隻雞腿🍗很香帶小小香草味道!大大隻雞腿很厚肉,燒得剛剛好入面肉剛熟夠嫩滑,不錯呢!整晚個人最期待的豬手,外皮金黃色,燒得脆脆很野味帶有香草及蜜糖甜味,外皮脆脆而入面肉質則腍身而且啖啖肉很香口,很值得一試😋豬手還配有薯條及燒烤蜜糖醬,邪惡的一道!

這家西班牙菜餐廳,樓底高是西式酒吧裝橫!

2020-01-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday