2020-11-08
茶餐廳已經升級再進化,已經唔再單一化,鬆肉牛扒已經OUT喇而家係有靚扒食,仲改埋用熱石鐵板上菜,真心好食仲有多款港式小炒可以選擇~估唔到連飲品都有埋台式茶飲美國安格斯肉眼扒 $148 石燒板上,五成熟, 配白飯或薯菜或意粉另加$10餐湯/飲品, 台式茶另加$15桃膠特飲,有四季春或凍頂烏龍小菜款式多,包括爆牛肉片,涼瓜火腩煲等等~咁我地叫左個腐乳通菜炒鮮魷片 $88 包白飯加餐湯 招牌羅宋湯,料多之餘夠辣,做開胃前菜最好,帶返個胃口出黎食飯通菜,鮮魷 通菜夠脆綠,仍爽脆,少辣,腐乳味略淡可以再濃味少少魷魚片有界花,收縮起黎卷埋賣相幾靚,非常鮮味,食材本身就好配埋中式老火湯, 一大碗白飯,細食既朋友一個小菜加2個白飯夠曬食份量真係好多!!煎扒可選兩款汁,選了黑椒汁,濃味帶辣,個人認為食扒最夾襯鐵板仍非常熱就圍邊淋上黑椒汁,味道會更加濃縮,等熱氣散去就食得五成熟,肉眼扒,食起黎特別嫩同有肉汁 肉的質感也很豐富,是吃牛的首選肥美肉嫩,抵食 #港式鐵板 #港式茶餐廳 #茶餐廳 #荃灣美食 #牛扒 #安斯格牛扒 #美國牛扒 #港式小炒 #HKBLOG #HKVLOG #HKBLOGGER #HK
而家係有靚扒食,仲改埋用熱石鐵板上菜,真心好食
仲有多款港式小炒可以選擇~估唔到連飲品都有埋台式茶飲
另加$10餐湯/飲品, 台式茶另加$15
桃膠特飲,有四季春或凍頂烏龍
小菜款式多,包括爆牛肉片,涼瓜火腩煲等等~
咁我地叫左個腐乳通菜炒鮮魷片 $88 包白飯加餐湯
魷魚片有界花,收縮起黎卷埋賣相幾靚,非常鮮味,食材本身就好
份量真係好多!!
煎扒可選兩款汁,選了黑椒汁,濃味帶辣,個人認為食扒最夾
肥美肉嫩,抵食
#HKFOOD #HKFOODBLOG #HKFOODBLOGGER