位在中環美利酒店26樓人氣非常高夜景餐廳🥰除左酒店建築寬敞氣派🥳户外環境亦超級Chill🥰除左係室內聚餐或者露天區同朋友飲酒傾偈係完全可以享受讓人忘憂享受城市美景美食😎.之前朋友同我慶祝生日食個brunch之後🙌今晚就相約朋友一嘗由美利酒店既Popinjays意大利🇮🇹總廚帶來全新傳統地道意大利風味主題單點菜單😋食材精緻又帶有濃厚家鄉味道☺️由新鮮Gran Crudo 海鮮刺身拼盤打開序幕有地中海的紅蝦🦐挪威龍蝦🦞肉質鮮甜😋即開生蠔帶有微咸海水味及矜貴穆雷魚子醬😍還有清新帆立貝、吞拿魚及油甘魚🤩Raviolo Al Salmone 係自家製三文魚意大利雲吞配檸檬牛油汁😍蛋香十足雲吞入面包住三文魚及蟹肉餡料🤤脹卜卜外型一口咬下係啖啖蟹肉鮮味與三文魚子互相揮影🤩Vitello Tonnato 慢煮小牛肉🐮配吞拿魚醬配上忌廉奶油質地的吞拿魚醬及開胃酸豆🤩入口細緻棉密🤩咸咸地相當開胃😋Insalata Di Polpo 烤八爪魚🐙入口彈牙🤩配菜用左薯仔及意大利甜椒🫑辣辣地幾好食😋Pappardelle AIBrasato 紅酒燉牛肉手工意粉🍝 煙韌彈牙嘅意粉非常掛汁😋每條諗粉夾雜左慢火燉煮4小時
位在中環美利酒店26樓人氣非常高夜景餐廳🥰
係完全可以享受讓人忘憂享受城市美景美食😎

由新鮮Gran Crudo 海鮮刺身拼盤打開序幕

有地中海的紅蝦🦐挪威龍蝦🦞肉質鮮甜😋
即開生蠔帶有微咸海水味及矜貴穆雷魚子醬😍
還有清新帆立貝、吞拿魚及油甘魚🤩

Pappardelle AIBrasato 紅酒燉牛肉手工意粉🍝 煙韌彈牙嘅意粉非常掛汁😋每條諗粉夾雜左慢火燉煮4小時的 Rangers Valley 牛肋肉及巴馬臣芝士醬汁😋

Costoletta Alla Milanese 米蘭酥炸小牛排🥩以澄清牛油去取代傳統的橄欖油油炸🤩食落係吉列牛排感覺😋外脆內嫩牛味濃郁🥰

Branzino 特色南意大利醬汁燒海鱸魚🐟大廚特別將大西洋鱸魚起骨配上迷迭香🌿鼠尾草及新鮮檸檬🍋烤焗至剛熟魚皮黃金焦香🤩食落有啖啖嫩滑魚肉😋

甜品方面係傳統甜點「巴巴」蘭姆酒蛋糕🤩店員將Rum酒點火倒在蛋糕面🎂香濃鮮奶油酵母蛋糕好綿滑又帶著微微酒香🥳

Cocktail SHROOMS WITH A VIEW
算係幾濃烈嘅Cocktail 🥃入口先有威士忌芳香亦帶著蘑菇及濃烈嘅黑松露味🥳

• Branzino 特色南意大利醬汁燒海鱸魚
  • 「巴巴」Rum酒蛋糕