今日行過灣仔去會展既天橋,望到係橋邊有一間樓上餐廳有好多💡霓虹燈寫住食物名; 玻璃仲寫住「任食自助餐」,即刻俾佢吸引左上去食。餐廳提供既菜式定期會轉,今期款式有:❣️前菜、小食:紫菜瘦肉湯、涼拌青瓜雲耳、燒賣、饅頭花卷、粟米蕃薯❣️主菜吉列豬扒、黃油雞、菜心、勝瓜雲耳、肉碎炒四季豆、蓮藕炆腩肉、西芹兩色椒炒雞粒、咖哩炆肉、炒飯❣️粉麵檔:重慶小麵、酸辣粉、清湯水餃、清湯牛腩麵❣️飲品、水果凍豆漿、西瓜哈密瓜就咁數都成十幾廿樣款式,岩晒唔同人既口味。食物係放係餐廳中間既長枱長期座熱;自己想食幾多夾落盤子。盤子碟好型,有好多格俾你放多款食物,咁就唔怕食物既汁同味道互相混合影響味道。餐廳有心思,盤子花紋精緻,而且湯碗同杯都係用同一系列既款,非常講究。粉麵檔長期有位姐姐預備幫你煮麵,我最鍾意係清湯牛腩麵,食左兩碗,無論選竹升麵定上海麵都一樣咁好食,主要係湯式清而夠味。而牛腩係炆到入味同超冧身,外面有層透明既衣,口感超正。熟食中我最鍾意個紫菜湯,又足料又甜甜地,感覺到無味精唔渴,有家的味道所以飲左兩碗。另外吉列豬扒都炸到好脆身,一咬就咬得開,用嚟配鹹香既炒飯口感一流🍚。

餐廳提供既菜式定期會轉,今期款式有:

❣️前菜、小食:
紫菜瘦肉湯、涼拌青瓜雲耳、燒賣、饅頭花卷、粟米蕃薯

❣️主菜

❣️粉麵檔:
重慶小麵、酸辣粉、清湯水餃、清湯牛腩麵

❣️飲品、水果
凍豆漿、西瓜哈密瓜