2018-09-05 2621 views
其實早早已經對Sheraton Sky lounge 的Sunday Brunch 極感興趣, 但由於價錢唔平所以遲遲未捨得一試。先生是一名愛蠔人士,我自己就OK啦未去到喜愛,不過既然佢中意,就決定蠔一蠔佢Brunch時間由12:00-15:00,可悠閒地望住個靚view慢慢食。入座位前侍應會每人俾杯champagne ,之後一直也會refill的 仲有紅白酒,cocktail, mocktail, 鮮榨橙汁&西柚汁也是任飲的。好啦,一坐低立即供應麵包籃+14個月巴拿馬火腿。但我地係為蠔而來,所以即刻睇睇有幾蠔先~是日的5款即開生蠔有:美國 - Totten & Pacific Rock 因oyster farm相近所以味道也相近。法國 - ostra 係由新西蘭運去法國,淡中帶點微咸。normandy 真係after taste會有甜味架,好得意而澳洲coffin bay最咸最無感覺😆order後講檯號就會送上全部蠔都好新鮮,加少少檸檬汁已經足夠,真係好蠔呀呢^^另外仲有海鮮麵包蟹/咖啡蟹/蝦/蟹腳刺身(有帶子啊) 燒牛肉熱食仲有熱溶芝士撈意粉/炒磨菇/蒜蓉牛油炒蝦/炸豬扒/龍蝦湯。

是日的5款即開生蠔有:
美國 - Totten & Pacific Rock
因oyster farm相近所以味道也相近。

而澳洲coffin bay最咸最無感覺😆

order後講檯號就會送上
全部蠔都好新鮮,加少少檸檬汁已經足夠,真係好蠔呀呢^^

另外仲有海鮮

麵包蟹/咖啡蟹/蝦/蟹腳

刺身(有帶子啊)

燒牛肉
熱食仲有熱溶芝士撈意粉/炒磨菇/蒜蓉牛油炒蝦/炸豬扒/龍蝦湯。。。等等

甜品區,馬卡龍唔過甜味道很好

左二玻璃罐內有3款朱古力,有一款杏仁朱古力好香好好味,食完一粒又一粒XD

Cheers

除左自取的冷熱盤,餐牌上的5款starter(3款焗蠔,egg benedict, 温泉蛋) , 梳芙里和哈根大師雪糕也是任點的! 實在是太令人興奮了吧!

仲有呀,係有main courses! 無錯!
有烤虎蝦/oven-roasted羊扒/US Prime牛柳配鵝肝/魚柳
我地要左羊&牛, 羊就無乜驚喜,但牛柳好軟淋細嫩,好好味呢

Staters:

3款焗蠔
香草/芝士/煙肉
我地最中意芝士個款,追加左一次

另外想介紹以上的cheese cream foam with温泉蛋,舊foam口感好得意,軟綿綿

望埋個無敵view, 飽飽醉醉,真係好想訓覺XD 今餐真的食得很滿意呢

相信如果閣下係愛酒好蠔之人,一定很喜歡呢個brunch呀!

揾次我地要夜晚來,食我地最愛的納米比亞加配醉人夜景
2018-09-02
Dining Offer