今日小編開工之前去一去葵涌廣場搵啲野飲解下渴先🥃,不過葵涌廣場大部分小編已經試過哂🧐,而有一間位於二樓既角落台式飲品店,原來小編係未去過飲🤯。既然咁啱行到去嗰個位就不如試下有乜飲品係特別好飲啦🤭,而呢個台式飲品店叫做「茶理史」🏠。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈海鹽雲頂芒芒 $32小編第一次見到呢個名,叫做海鹽雲頂🤔,小編諗應該係因為杯內有一層白白既海鹽,好似雲一樣係上面☁。將海鹽加上芒果味道原來幾夾🤩,感覺唔會偏甜,而且每一啖都係大大粒既芒果肉🍋,唔係細細一粒,而係新鮮果肉💦一塊塊咁。飲落幾有層次感,芒果味仲有淡淡茶香同 cream既質感🤤,十分特別。另外,小編覺得越飲越香濃,又解渴😚,一路做住野一路飲住呢個芒果茶,心情都特別好😻。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦小編發現餐廳上仲有各式各樣既飲品🥤,系列同款式都幾特別✨,小編諗質素應該唔會令大家失望。至少小編手上既呢個絕對可以向大家推薦👏,如果嚟到美食天地 - 葵涌廣場二樓經過「茶理史」都不妨幫襯下啦😗。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈海鹽雲頂芒芒 $32
海鹽雲頂芒芒
2020-08-07
TakeAway
$32 (Other)
海鹽雲頂芒芒