2021-04-21 35 views
身體不適的時候需要見醫生,心情不好的時候要約良伴🫂呢間餐廳一直都想去試,甘岩見到而家有85折(後尾職員表示是主食有85折,飲品要正價,每人至少叫一杯野飲),就約左😛。到當日預約的當日餐廳職員會再致電Confirm booking同再問有無咩要求🥰🥰我們一行四人叫左4個餐(包前菜、餐包、湯,主食+甜品)~😛😛職員好熱心~見我哋簡野飲諗左好耐有過來介紹,最後我們決定飲推薦的紅酒~🍷🍷🍷餐食方面~我們簡左龍蝦湯、牛菌忌廉湯😜😜 前菜我哋基本上都叫左海鮮,職員都提醒我們食前菜不要飲紅酒,會變腥😛😛天使蝦:薄片帶子清酒辣椒蜆(⭐️⭐️個人喜歡~不過朋友不食辣,話好辣)😢最好食的前菜是鵝肝多士😢但一上碟,朋友已經食左🤣🤣🤣 影唔切相(平時食鵝肝好好Heavy,職員講我哋知中間配上蘋果,即刻無甘油的感覺~~🤩🤩)意大利飯,感覺一般,下次不叫都不會可惜🙈🙈🙈職員力推的開心果雪糕😋😋開心果味好重~又不是好甜,如果份量可以多點就好😆😆😆👍🏻到西京燒銀雪魚~以前係日式餐廳食過驚為天人,不過呢間就不算好突出,不夠滑,同埋好似不太入味,如果無食過日本餐廳,其實還不錯😛😛~重頭戲🤩🤩🤩🤩威靈頓牛扒🍖🍖🍖🍖!呢間真是有
身體不適的時候需要見醫生,心情不好的時候要約良伴🫂
餐食方面~我們簡左龍蝦湯、牛菌忌廉湯😜😜
龍蝦湯

天使蝦:
薄片帶子
清酒辣椒蜆(⭐️⭐️個人喜歡~不過朋友不食辣,話好辣)
清酒辣椒蜆

意大利飯,感覺一般,下次不叫都不會可惜🙈🙈🙈

開心果雪糕

重頭戲🤩🤩🤩🤩威靈頓牛扒🍖🍖🍖🍖!呢間真是有驚艷嘅感覺!塗上的蘑菇泥好match!連本身不太食牛的朋友都忍不住一口接一口😍😍外脆內軟,🥇大家一致覺得好出色!~
威倫頓牛扒
威靈頓牛扒
餐廳環境好chill~好岩傾計,敘舊🥰職員服務態度好好~不時會上前講解菜式🥰🥰
龍蝦湯
清酒辣椒蜆