今日晏就自己走咗去粉嶺影相,見有少少時間得閒,聽聞聯和墟呢邊有條食街,於是走左過望下有咩好野食啦😋,真係唔嚟唔知道原來呢邊真係幾多食店,由普普通通嘅麵包店、茶餐廳、酒吧餐廳都有, 估唔到細細嘅街道都有咁多嘢食😊,事不宣遲,呢到有一間好出名係食鹹牛蛋多士,人都已經嚟到就緊係親身一試啦。🎈 鹹牛肉蛋加多士 $20啱啱一坐低望見隔離張枱食緊呢個餐已經覺得好似好正,所以決定一定係揀佢喇。呢個鹹牛肉蛋加多士🥚🐮嘅擺盤方式幾特別,四四方方咁,多士雖然金黃但唔算脆口。最特別係佢入面呢個餡,外表金黃色包住嫩滑嘅蛋,仲要真係重量級超足料, 差不多有個拳頭咁大, 咬落去啖啖肉😋食完應該又增磅喇😆另外我叫咗一支玻璃樽裝可樂, 因為樽裝可樂平時已經買少見少。如果大家有時間入嚟聯和墟食下馳名 鹹牛肉蛋多士又或者嚟懷舊下啦。😊

🎈 鹹牛肉蛋加多士 $20
樽裝可樂

2020-01-14
$27 (Lunch)