2022-10-08
🏝美食沙漠嘆個long lunch🏝推介指數 ❤️❤️❤️❤️❣️著名美食沙漠馬鞍山,沙漠都有綠洲嘅~香港人鍾意打邊爐係不論時間同季節,今次介紹抵食午市火鍋🍲裝潢懷舊香港感覺,牆上唔少插圖介紹各款刁鑽牛肉部位,menu 都有牛牛圖教學 #長知識 🍲 2人火鍋套餐 ♨️ 升級湯底鴛鴦酸菜牛骨湯,清湯蘿蔔牛腩、鹹酸帶微辣微麻的酸菜湯底,兩款都唔錯🥩 一次過食晒4款刁鑽部位,安格斯橫隔肌牛味濃郁、彈牙嫩口澳洲五花趾、油香肉味平均的牛駝峰、仲有入口柔軟富彈性的匙柄🥬 配料超脆炸魚皮、爽甜娃娃菜、金菇、蜂策豆腐、芋絲、煙韌稻庭烏冬,份量十足🧊飲品除咗汽水,揀咗開胃洛神玫瑰茶🥢另外加配必食滑尾龍、爽口彈牙手打牛筋丸、酥脆響鈴、厚切鴨血同爽脆唐生菜,都係HKD28-48🫖 基本醬料都齊備,剛好揀醬時店員經過就推介秘制牛肉汁,加上柑桔酸酸哋又幾好味喎😋🌟為食嘅我點多一份炸魚皮,店員貼心提示套餐已有炸魚皮,每隔一段時間亦主動加湯;另外有客人點選食物後離開片刻,見到店員細心較細爐溫,值得加分❣️
推介指數 ❤️❤️❤️❤️❣️
🍲 2人 火鍋套餐
🧊飲品除咗汽水,揀咗開胃洛神玫瑰茶