2021-07-03 1271 views
今日臨時決定同兩個朋友去食晚飯👭。在馬鞍山次次都諗唔到食咩,但記得有朋友曾經講過616牛肉火鍋專門店食火鍋好食,一於去試下。好彩我地約得早,可以就禁WALKIN,如果唔係我相信都要排隊,因為食完7點幾已經見到出面排哂隊,好彩。食火鍋當然要點麻辣,又想試埋佢晚牛骨鍋。所以點左麻辣牛骨兩款鍋🥘。材料叫左蜂巢豆腐、手打蝦滑、烏冬、響鈴、雙拼牛肉餃菜和三款唔同既肉(包括:安格斯橫隔肌、美國天然肩胛翼板、牛側胸)。當然梗係唔少得啤啤啤佢🍻湯底方面:麻辣湯辣味適中,岩哂我地三個愛食辣既人,愈食愈惹味。牛骨湯的肉好淋,湯底甜。材料方面:新鮮,好食。我個人最鍾意食佢既安格斯橫隔肌、雙拼牛肉餃和蜂巢豆腐。配埋佢既招牌牛肉汁,簡直一流。但其實佢既湯底已經好夠味,根本可以唔洗點牛肉汁。滿足,下次黎馬鞍山我一定第一時間諗起616牛肉火鍋專門店食😋😋😋。

2021-06-30
$250 (Dinner)
  • 安格斯橫隔肌, 雙拼牛肉餃,蜂巢豆腐