2019-08-06 145 views
呢間冰廳既環境一啲都唔似平時既冰廳又或者茶餐廳,感覺好新好舒服,好似cafe咁,所以佢英文都係Tsui Wah Cafe😆 翠華冰廳食物有舊有新,但必定要叫下佢個奶油豬🐷 奶油豬一到已經聞到好香,牛油同煉奶分量剛好,滿佈係豬仔包上面,如果個包再脆啲,就更perfect!主食方面,一望menu已被佢個芝士同厚cut豬扒吸引咗!塊豬扒真係好厚好大塊,咬落好淋好好食。上面塊煎蛋簡直係畫龍點睛,將蛋黃汁同飯撈混,加上本身啲汁同芝士,淨係食飯都好好食。個飯既分量好大,食完奶油豬再食佢,真係飽到嘔咁滯!🙊🙊至於飲品,黎冰廳唔可以唔飲凍奶茶!少冰少甜更能突出左奶茶既味道。