2018-12-30 1702 views
落親九龍城十次有九次半都係食泰國菜,今次因為同事勁讚抵食又好食就去試吓一坐低未點菜橙汁,竹蔗矛根即時送到任飲仲有啤酒揀,例湯都濃郁油菜蒜蓉蒸蚌-我唔識分叫咩蚌,但鮮甜多汁粉絲索滿連埋勁多蒜蓉好滋味清蒸鮑魚-size都唔錯火候剛剛好夠熟但又唔會過火豉油皇海蝦-蝦炸得夠脆殼都食得,豉油味好香濃想叫飯食添牛油芝士龍蝦伊麵-餐只需加$30就有伊麵食,芝士汁未食過一間咁濃杰而且黏嘴龍蝦係偏細但汁真係一流一下子洗碟清蒸倉魚-倉魚好大條但過晒火肉質似擦子膠而且倉魚如果蒸我鐘意食豆豉炸子雞-皮脆上味又好唔洗點汁都有味,肉有小小鞋但唔錯冇油係碟炸得好,而且份量好大食唔晒送甜品係大菜糕,我由細到大都唔鐘意所以比較唔到總結-飲品任飲,白飯任裝,唔收加一,明碼實價,份量十足,果然同廣告寫一樣厲害
例湯,任飲橙汁&竹庶矛根水

靚油菜

油菜
蒜蓉蒸蚌

清蒸鮑魚

清蒸鮑魚-size都唔錯火候剛剛好夠熟但又唔會過火
干煎豉油皇蝦

豉油皇海蝦-蝦炸得夠脆殼都食得,豉油味好香濃想叫飯食添

牛油芝士焗龍蝦加伊麵

龍蝦係偏細但汁真係一流一下子洗碟
清蒸倉魚

清蒸倉魚-倉魚好大條但過晒火肉質似擦子膠
而且倉魚如果蒸我鐘意食豆豉
炸子雞

甜品大菜糕

甜品係大菜糕,我由細到大都唔鐘意所以比較唔到
2018-12-11
$200 (Dinner)
例湯,任飲橙汁&竹庶矛根水
靚油菜