2024-01-03 44 views
喺香港想食正宗炒辣蟹,一諗就諗到呢間老字號《喜記避風塘炒辣蟹》!佢哋咁多年喺香港都屹立不倒,除咗遊客鍾意其實我哋本地人都好鐘意食😋 每次去到都滿座,一定要訂位!推薦佢地嘅招牌避風塘炒辣蟹同椒鹽特大瀨尿蝦 ❀招牌醉鮑魚 必食招牌醉鮑魚,好大隻!肉質彈呀又夠入味!❀招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹)嚟呢度一定要食招牌炒辣蟹!我鍾意食避風塘風味,夠乾身又香,我哋揀咗特大蟹,真係好大隻!啖啖肉!即係又夠新鮮肉質又結實!❀清蒸海斑魚揀咗用傳統嘅清蒸方法蒸海斑魚,魚肉鮮嫩,味道鹹甜適中保留魚嘅鮮味!❀椒鹽特大瀨尿蝦 瀨尿蝦我都係鍾意食瀨尿蝦王!都係啖啖肉!呢度嘅特大瀨尿蝦真係好大隻,有我前臂咁長😂🫶🏻 一樣係好新鮮!❀蒜蓉粉絲蒸聖子皇蟶子皇就揀咗用蒜蓉粉絲蒸,大隻彈牙無沙,蒜蓉粉絲吸收晒精華同埋豉油超好食!食物新鮮,服務都好好!會再黎!

醉鮑魚

❀招牌醉鮑魚
必食招牌醉鮑魚,好大隻!肉質彈呀又夠入味!

招牌避風塘炒辣蟹

❀招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹)

清蒸海斑魚

❀清蒸海斑魚

椒鹽特大瀨尿蝦

❀椒鹽特大瀨尿蝦

蒜蓉粉絲蒸蟶子王

❀蒜蓉粉絲蒸聖子皇

食物新鮮,服務都好好!會再黎!
Type of Meal
Dinner