2020-04-01 1105 views
聽講呢間得龍生哥美係有六十年歷史既得龍大飯店既後續。唔怪得屋企兩老指明要食呢間外賣啦,今日化身成外賣仔送外賣。得龍大飯店係一間粵菜老店,有好多馳名菜式,仲攞過米芝蓮推介食府,深得唔少人既喜愛。得龍生哥美食位於新蒲崗康強街,佢門口唔係正街,大家搵佢要留心啲。😂😂呢度外賣小菜,絕不馬虎。有8款餸揀。影張相比兩老揀先,佢地揀左原盅臘味飯同候柱牛腩飯。外賣份量十足,大大碗,臘味超香,個飯吸收哂臘味既香味。而牛腩好腍,又入味,証明炆煮左好耐。另外為食既我,就叫左個咖喱豬皮特大魚蛋,魚蛋超大粒,好彈牙,個咖喱好香,好入味。特大魚蛋令我諗起長洲既大魚蛋。呢度價錢合理,外賣飯仲跟個湯,抵食。

呢度價錢合理,外賣飯仲跟個湯,抵食。