2019-02-28 1206 views
一班人食飯,好多時都會選擇打邊爐,一班人圍住一邊食一邊傾計就最好不過!今次就試咗呢間101手工涮涮鍋~ 朋友訂咗枱,所以唔洗等就有位,服務員態度好好咁帶我地入去坐我地一行7個人,可以叫兩個鍋,坐得都好鬆動,環境唔錯!重點係唔會好嘈,真係可以一邊十下十下,一邊傾住計!呢到嘅套餐都喺任食食到飽,價錢三百蚊左右,又唔算太貴,但食物質素好高!MANU太大張,只係cut咗一部分,比較重要嘅部分睇清楚啲~湯底方面,我地叫咗一個酸菜卜卜蜆鍋同埋台灣香辣三杯雞涮涮鍋~ 佢地分別係有前菜(可以無限加)﹑肉類(每2位送1碟),同埋可以選擇手工火鍋拼盤或者台灣夜市火鍋拼盤!而我地就簡咗前者~先講湯底,2個鍋都好好味,冬瓜卜卜蜆入面有食唔完嘅蜆,數量非常足!而辣湯底我地叫咗小辣,個辣味已經好入味好好食!一流!前菜方面佢個手撕雞非常好食!!!食極都唔厭!肉同火鍋拼盤材料好新鮮,份量亦好多!個人最中意佢嘅墨魚丸!好彈牙好好食!仲有嘅係佢地可以有其他嘅餸可以無限加,特色飲品都係,所以非常抵食!其他食材有菜類﹑烏冬﹑麵﹑其他一向都有嘅火鍋配料,而飲品佢地有可樂沙冰﹑奶茶﹑水果茶﹑普通熱飲同汽水!選擇嘅款式有好多!我地

前菜方面佢個手撕雞非常好食!!!食極都唔厭!
我地個個都食到好飽,時間好足夠,食完仲可以去附近行陣街都得~

下次同成班朋友一齊一定要訂枱黎試一試啊~