2023-08-14 1798 views
平日放工約個好耐無見嘅同事見面,所以搵咗呢間方便就腳,坐得舒服,又傾到計嘅餐廳食個晚餐~蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞 $88賣相唔係好吸引,唔知味道係點呢?其實食嗰陣都怕伏,不過食落又無咩嘢。 一共有8粒,外面有好多蕃茄醬,雲吞入面就係菠菜芝士餡,配搭都幾夾,肉醬意粉咁,正正常常,不過皮有啲硬,如果口感軟返啲,有咬口啲就好~芝士牛肉漢堡配薯條 $108本身係想叫一大份薯條,有醬個種,但係當日又唔係咁餓,驚薯條太大份會食唔晒,結果無再另外點薯條,只係點咗呢個餐。牛肉好厚,啖啖肉,牛肉味都重;食落burger嘅包體有烘過,所以特別香口惹味。不得不讚嘅就係啲薯條🍟,真係炸得幾好,下次我嚟嘅話,一定單點薯條。聽講呢度咖啡係用本地Urban Coffee Roaster炒嘅豆,而咖啡師仲親自開班教手沖同拉花班☕️,所以平時唔飲咖啡嘅我,今次都試試!同朋友分別點咗薄荷Mocha同黑芝麻Latte,兩杯飲品嘅拉花都好有心思。黑芝麻Latte $42黑芝麻拿鐵拉花久久唔走樣,好細緻,黑芝麻同鮮奶配搭分量剛好,唔會互搶風頭。芝麻味濃,味道有點像芝麻糊;飲到杯底,更加發現有黑芝麻沉澱咗,證明真係真材實料!薄荷M

蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞 $88
蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞

芝士牛肉漢堡配薯條 $108

黑芝麻Latte $42
黑芝麻Latte

薄荷Mocha $ 42
薄荷Mocha

薄荷Mocha雖然相對無咁多咖啡味,但係薄荷同朱古力嘅味都無蓋過咖啡嘅香氣,飲完之後,會感覺到咖啡嘅after taste 。
2023-07-06
$140 (Dinner)
黑芝麻Latte
薄荷Mocha