2021-08-11
約了幾位好同事一齊飯聚,訂了呢間餐廳食韓燒,訂位同事話係其他同事推介,去到佔據一層,裝修是街頭feel,店內是鐵絲網+塗鴉牆,不過樓底不高+地方不大,所以有點壓迫感,坐在靠牆四人枱,靠牆同事兩邊都是牆,出入都唔方便,攞飲品都要靠我哋!座椅是圓罐,幾得意,四人枱上面有兩個爐,原來係用罐裝gas嘅,所以中途用晒都要店員來換gas三款泡菜非常一般(大白菜、大荳芽、海帶)食物要劃點餐紙,講真肉類並不出色,雪花牛仔肉會好一點,其他薄西冷、肥牛都一般,豬肉類會正常嘅(五花腩片好難會難食)豬大腸好粗,不過太肥(中央嘅脂肪很多)雞翼都有剪開等中央易點煎熟,羊肉類我喜歡有孜然粉醃嗰款!主要嘅肉類都一般海鮮類反而比肉類好一點(燒肉店🤦🏻♀️)蝦爽口,兩款蠔都juicy(店員有提醒要熟食嘅)帶子正常小食叫了,辣年糕、炸雞塊、炸魷魚鬚、阿珠媽靚湯、水冷麵、溫泉蛋香蔥紫菜飯,竟然都好味!(燒肉店🤦🏻♀️)飲品是罐裝,選擇多,有糖無糖都有,一定有啱心水調味料放一個邊櫃上,沾醬到差不多夠鐘時,店員會比甜品紙,都是韓國牌子雪條!好味店員有禮勤快,會主動收碟,不過佢哋太忙,其他要求要舉手,佢哋都即刻回應的!坦白講$26
三款泡菜非常一般(大白菜、大荳芽、海帶)
飲品是罐裝,選擇多,有糖無糖都有,一定有啱心水
調味料放一個邊櫃上,沾醬
到差不多夠鐘時,店員會比甜品紙,都是韓國牌子雪條!好味
坦白講$260一位(我唔知點解會打折,因是同事埋單)肉類水準不夠吸引我再去😓