2011-04-20
先前見到Openrice既食評,見佢大件夾抵食,岩哂我地呢D草根階層的人去拆番餐。去到有好多人等位,跟住等左20分鐘後,就輪到我地可以入去食。打開menu,款式都算多。我地就點左煙三文魚沙律,蒜蓉焗田螺,鐵板蜆,水牛芝士Pizza,仲有肉醬焗飯。首先黎的就係煙三文魚沙律,只有呢個唔算抵食,因為煙三文魚只得4塊。如果再比我簡,我一定會簡食甜蝦沙律。然後就一次過黎左3樣,蒜蓉焗田螺,水牛芝士Pizza,肉醬焗飯。首先蒜蓉焗田螺一般般,只因為佢的蒜蓉,真係冇乜味,所以差dd..跟住就水牛芝士Pizza,的確唔錯!但切果陣比較吃力,因為個底有d硬。到左我最想食既肉醬焗飯都試左,果然冇令我失望,真係好好味。呢個係我暫時食過咁多焗飯之中最好食的一碗。雖然唔大碟,但D醬再配合D飯,好Creamy!如果我空肚,我一定叫三碗食哂佢。最後就黎左鐵板蜆,味道幾好,但我覺得黑椒味大搶味。而且食到最後仲食到有少少沙,大減分。總括黎講,都幾好,下次會再埋一班朋友上去食。
如果再比我簡,我一定會簡食甜蝦沙律。 然後就一次過黎左3樣,蒜蓉焗田螺,水牛芝士Pizza,肉醬焗飯。
首先蒜蓉焗田螺一般般,只因為佢的蒜蓉,真係冇乜味,所以差dd.. 跟住就水牛芝士Pizza,的確唔錯!但切果陣比較吃力,因為個底有d硬。 到左我最想食既肉醬焗飯都試左,果然冇令我失望,真係好好味。呢個係我暫時食過咁多焗飯之中最好食的一碗。
雖然唔大碟,但D醬再配合D飯,好Creamy!如果我空肚,我一定叫三碗食哂佢。 最後就黎左鐵板蜆,味道幾好,但我覺得黑椒味大搶味。而且食到最後仲食到有少少沙,大減分。
總括黎講,都幾好,下次會再埋一班朋友上去食。