2022-02-14 5925 views
以往食自助餐多數傾向俾多啲錢食晚市,因為覺得食物種類較多,食都食得滿足啲。最近自助餐癮起,礙於種種限制,唯有幫襯午市。朋友一直想試Promenade 的自助餐,本着沒有期望就沒有失望的心態一試,結果比滿意更滿意。由進入大堂到坐低,就算要掃安心碼,整個過程都非常順暢。酒店安排足夠人手檢查、帶位,所以只用約五分鐘,我便可以拎到第一碟食物。由於疫情關係,酒店非常貼心,取食物區的多個當眼處都放有消毒搓手液,凍盤更用蓋覆蓋,讓人更安心食用。午市食物種類繁多,單單甜品已有十幾款任君選擇。最驚喜之處莫過於有即焗梳乎厘,熱辣辣出爐,外皮香脆入口即溶,凍天食完即刻暖笠笠!令外,雪糕及雪條是Haagen-Dazs獨立包裝,不得不讚賞酒店之安排,大大提升食客的安心度。海鮮有蝦、青口、長腳蟹、生蠔。種類不算太多,但午市提供生蠔,令人覺得值回票價。結果由冷盤、海鮮、熱葷、甜品、雪糕、連自助飲品吧,由頭食到尾,結果食到肚撐撐大滿足!提提各位,埋單時不妨問一句邊張信用卡有折扣優惠。埋單時多口一問,原來滙豐信用卡有八五折,慳左一筆,肚皮同荷包都有飽足感

甜品吧
生蠔吧
派發兩人處理開蠔及過水,過程衛生
2022-02-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
甜品吧
生蠔吧