2019-03-12 1976 views
呢日早收工就陪同事一齊食飯先返屋企因為我地都想試下附近新開既釜飯店一入到去已經見一個又一個既釜飯排好隊,整裝待發XD呢度最吸引我既係佢地既鰻魚釜飯~除左分為蒲燒同白燒之外,仲可以揀最肥/最厚/最焦香,一係唔食,一食就梗係食最厚先滿足啦所以我就嗌左個“金魂超特大肉厚蒲燒釜飯”HKd$118+10%,加多18蚊upgrade做套餐,咁就有埋前菜、湯品同野飲個湯暖笠笠,飲落清清地,仲好多蔬菜添接住落黎我既特厚鰻魚釜飯~~~鰻魚真係幾厚身,重點係完全無細骨,真係食落啖啖肉!!而米飯中加入左薏米,令成個飯更加有咬口,啲鰻魚燒汁仲可以隨意添加架而同事所叫既“汁燒牛肉釜”HKd$58+10%,望落都好吸引見到有好多大大粒既牛粒,同事話食落都幾香又夠腍,CP值好高其實食完成個釜飯已經飽飽,但又見到佢地個“焦糖燴蕃薯”做梗promote,由原價68蚊減到28蚊啵最終我地都係心思思咁嗌左一份share黎食蕃薯香甜,表層焦脆跟餐加多3蚊飲埋杯凍檸茶真係又爽又滿足啊
呢日早收工就陪同事一齊食飯先返屋企

因為我地都想試下附近新開既釜飯店

一入到去已經見一個又一個既釜飯排好隊,整裝待發XD

呢度最吸引我既係佢地既鰻魚釜飯~

個湯暖笠笠,飲落清清地,仲好多蔬菜添

接住落黎我既特厚鰻魚釜飯~~~

見到有好多大大粒既牛粒,同事話食落都幾香又夠腍,CP值好高

最終我地都係心思思咁嗌左一份share黎食

蕃薯香甜,表層焦脆