2021-10-04 217 views
搬咗去元朗之後,好耐冇去九龍城合成食糖水,特登買咗碗清心丸綠豆邊馬碲爽外買,諗住番去嘆吓。點知d清心丸完全完全唔熟,太過份。(正常清心丸熟咗應該係會半透明同有彈性)完全咬唔開,簡直係低級錯誤。合成日日夜夜都係買緊同一樣嘅嘢,企檔個嗰人(絕對唔可以稱得上叫師傅)正常見到d材料同平時唔一樣,應該唔好買俾人。咁都睇唔到,佢對眼應該有問題。佢可能對合成好信心。以為合成就算俾💩客人食,客人都應該同需要覺得好好食。嗰個人完全冇尊重過老字號,食客對佢哋嘅信任同信心。合成仲話做咗幾十年甜品,仲話自己係咩馳名潮州甜品專家。 因為我覺得呢啲情況唔係外來嘅意外,係人為錯誤。我自己對合成就十分失望。希望嗰個人之後會有所改善。

完全咬唔開,簡直係低級錯誤。
清心丸綠豆邊加馬蹄爽

希望嗰個人之後會有所改善。
2021-10-04
Waiting Time
4 Minutes (TakeAway)