2018-04-10
有一日喺Facebook度見到有一個網媒喺度講呢間餐廳啲年糕係佢哋自己整嘅 同出邊其他韓國餐廳唔同因為佢哋嗰啲通常都係攞貨 🤧今日難得同朋友出去食飯然後佢提議話食韓國菜所以我就醒起呢一間漢城美食啦😛😛 我哋星期一晚去大概8點鐘到入邊都已經坐左好多人 但又唔使點樣等位即刻有得入去入到去店員就會俾啲前菜你我哋分別叫咗四樣嘢在嗌咗一個燒酒第一個係芝士炒年糕 呢度嘅年糕真係比起出邊嗰啲更加煙韌而且唔會太硬😌味道都覺得好足夠但係比起平時嗰啲嘅話佢就會少咗啲魚糕🤧 但係啲芝士就冇拉出嚟嗰種感覺但係你食落去就會feel到有啲味 overall來講佢甜甜地唔係好辣!! 所以唔係食得好辣嘅朋友都可以試吓呢個芝士炒年糕第二個就係海鮮拉麵 海鮮唔算好新鮮但係成碟拉麵嘅味道就啱啱好 而且個面嘅質感都非常之好食 仲係有少少結結地嘅汁 但係同炒年糕個汁就唔係好似 呢個就會浠少少!😗😗😗第三個係泡菜煎餅 泡菜煎餅個粉就比較多啲但係對於我鍾意多d粉嘅就啱啱好啦 但係泡菜味就唔係好夠🤔 所以下次我會試吓其他煎餅!最後就叫左一個泡菜炒飯 啲飯炒得林左少少味到就都唔係好夠 但係勝在仲有啲泡菜係入面飲品方面我哋叫咗個菠蘿燒酒
入到去店員就會俾啲前菜你
我哋分別叫咗四樣嘢在嗌咗一個燒酒
最後就叫左一個泡菜炒飯 啲飯炒得林左少少
味到就都唔係好夠 但係勝在仲有啲泡菜係入面
飲品方面我哋叫咗個菠蘿燒酒 燒酒就真係濃d 但係加左菠蘿之後就覺得好d😽