2018-09-27
今日約左個好耐冇見既friend食飯記得好耐之前嚟過呢間餐廳 覺得環境幾好又舒服 好適合傾計就揀左嚟呢度啦因為我今日食左下午茶 所以唔係好肚餓 所以唔算叫左好多野食坐低冇幾耐Waiter就先上左d薄脆俾我地比起普通麵包其實我更加鍾意薄脆 好香口而且好重橄欖味冇幾耐之後就已經上第一道菜啦自家手造牛肉丸配義大利松子仁及提子乾 $88牛肉丸唔會有雪藏味 而且好重牛肉既味道食落好有口感 唔會有根或者唔會好硬其實味道已經夠濃 d汁都係配搭下d味食落感覺到係自家製既味道 唔錯Pizza Margherita $138我好鍾意食薄身既Pizza因為咁先回夠脆呢度既Pizza完全滿足到我就算中間有好多番茄醬 都唔會搞到個pizza好淋 而且個邊係十分脆番茄醬帶果蓉 味道好鮮甜 唔會得酸味芝士分類好夠 簡單配合埋番茄醬已經係好好味既一款pizzaCarbonara $168呢度既Carbonara味道既特別 因為加入左新鮮蒜片 佢都有幾重既蒜味 Carbonara整得夠杰身 creamy得嚟 酸味balance左流既感覺 所以好快就俾我食曬啦我見佢依家仲有個黑松露promotion5-7pm有得任飲Bu
因為我今日食左下午茶 所以唔係好肚餓 所以唔算叫左好多野食
呢度既Carbonara味道既特別
因為加入左新鮮蒜片 佢都有幾重既蒜味
我見佢依家仲有個黑松露promotion
5-7pm有得任飲Bubbles同埋叫黑松露既食品
我係個超級黑松露愛好者 但嚟到餐廳已經6:30pm 所以只好放棄