2018-06-12 942 views
平日嘅中午, 同朋友 shopping 前食個午餐, 落住雨又唔想同人逼, 就行左入去朗豪坊。見到有間大阪燒店要自己落手整咁過癮就2個盲摸摸鐘左入去😂😂入到去, 每一張枱都好大, 因為要放一塊大鐵板, 同埋好多配料, 所以地方都坐得好舒服。午餐嘅 Menu for 2 個人就主要有午市套餐, 同二人份分享套餐, 我地2個生積咁款就叫左個二人套餐所有嘅野, 因為都要自己整, 所以都係生嘅材料上枱 (除左沙律😆)呢個係道頓堀雜錦燒嘅原材料, 有豬, 蝦, 魷魚, 章魚等等, 材料豐富。只係套餐裡嘅上級牛肋肉較失望, 唔單止得4塊, 而且切到好薄好薄, 個醬汁完全唔入味, 食落口都冇咩牛肉解味塊普通嘅跟沙律煙肉都比牛肉出色。而廣島燒都有一份大大嘅麵餅, 除此之外仲有其他配料: 椰菜, 豬肉, 雞蛋, 蔥, 魷魚脆脆等。整緊嘅中途終於.....過左10幾廿分鐘(因為我地張枱個計時器壞左😂😂😂)我地嘅製成品出黎啦。雖然, 唔係有咩特別, 只係覺得自己整會特別好食。而旁邊都有大阪燒醬, 蛋黃醬, 木魚粉同紫菜粉, 可以跟自己喜好加啊最後, 套餐仲包埋2杯飲品同2個單球雪糕。總結: 自己落手落腳係好

燒煙肉 + 上級牛肋肉

塊普通嘅跟沙律煙肉都比牛肉出色。
廣島燒

整緊嘅中途

道頓堀雜錦御好燒 + 廣島燒

芝麻雪糕

最後, 套餐仲包埋2杯飲品同2個單球雪糕。

總結: 自己落手落腳係好玩嘅~會覺得特別好食, 但係因為落手時要慢慢睇 instruction, 好易 miss 左, 同煮過龍😅而且, 職員都冇特別同客人講要睇邊張 lnstruction 同講咩醬打咩醬, 要客人自己搵, 呢樣有待改善。不過餐廳材料新鮮又可以過下癮, 真係好滿足

2018-06-12
$215 (Lunch)
道頓堀雜錦御好燒 + 廣島燒