2021-06-04 93 views
完左個appointment 見肚餓,醒起附近有燈籠滷味,12點鬆d啱啱開門冇耐又冇乜人等,即刻幫襯。睇極午市ABC餐都唔夠吸引 所以揀左D.自由是個好東西 😁好貪心叫左5個餸 大腸 白蘿蔔 花干 甜不辣同麻吉燒,配王子麵。佢個滷汁偏咸,但又有少少獨特嘅草本味。王子麵質地唔算特別優秀,但勁索汁,所以非常好食。大腸夠入味,唔算太肥同乾淨。白蘿蔔冇乜渣同夠甜同入味。花干係類似豆卜油揚嗰d, 都係想索吓d滷汁同食落口有少少豆腐味。甜不辣正常,有d魚味又有少少煙韌。麻吉燒嘅外面類似魚腐,入面包住甜甜地又Q嘅年糕,我鍾意😋整體黎講王子麵同個滷汁係絕配,配料都入味同恰如其分。我喺台灣食親滷味都叫豆干,但呢度冇,有d可惜。同埋配5個餸要$68算偏貴。但而家去唔到台灣,呢d止癮錢都冇得唔俾🤣
睇極午市ABC餐都唔夠吸引 所以揀左D.自由是個好東西 😁

大腸夠入味,唔算太肥同乾淨。
白蘿蔔冇乜渣同夠甜同入味。
甜不辣正常,有d魚味又有少少煙韌。
麻吉燒嘅外面類似魚腐,入面包住甜甜地又Q嘅年糕,我鍾意😋