講起勝利道,可能好多人都會諗起寵物店或者動物診所。其實果頭都有唔少餐廳,而最常幫襯就係「兄弟幫Neighborhood」喇。兄弟幫係一間日式餐廳,應該主要做街坊同學生生意,因為每次去都見到老闆同啲顧客好熟,都會有兩句傾下。見有唔少人黎依度通常都會食自選丼,唔同款式嘅魚生例如三文魚、油甘魚、甜蝦、玉子定海膽都有得你揀,真係岩晒貪心嘅朋友仔,不過好似我依啲有選擇困難嘅就會頭痛少少喇哈哈。而依度嘅魚生性價比都唔差,可以叫多2舊都唔會肉都赤埋。除左魚生自選丼,佢依度嘅刺身都會係必點。我就次次都會叫三文魚腩刺身,因為真係肥美又厚切,係會食到lam lam 脷架。通常會叫自選丼外加三文魚腩刺身,食到捧住肚滿足咁走。餐廳另外仲有熱丼同暖笠笠壽喜燒,都係正常水準,有時唔想食凍野都可以係度搵到熱新辣野食架。可惜就係餐廳細細,坐得有啲迫,不過其實餐廳食物又唔係貴,都唔會諗住食完坐好耐,所以都無咩野問題既。