同同事知道公司附近又開咗間新嘅餐廳,一向鍾意試新嘢嘅我哋今日晏晝又去試吓先。「泰源」依個名第一眼睇落去我哋仲以為係食泰國菜,細心一望原來佢係主打任飲排骨湯同埋麻辣乾鍋。我揀左自選麻辣干鍋(微辣:大腸,豬肚,土豆,花腩,豆卜)跟公仔面比想像中唔會好油膩,微辣呢對我嚟講就啱啱好喇如果鍾意食辣嘅你可以選少辣,豬肚爽,大腸肥,土豆同豆卜正,花腩反而比較靭口;跟鍋有得揀米線飯公仔麵烏冬,唔知點解覺得四樣都唔係好夾,但係最後我揀咗公仔麵,唔係好索到汁。另外同事叫嘅排骨湯飯,試飲咗幾啖,排骨湯嘅味道有啲似胡椒豬肉湯,佢可以無張添加,但老實講又唔會令你想encore多碗咁。至於環境服務呢都係好嘅,座位係舒服嘅。
我揀左自選麻辣干鍋
(微辣:大腸,豬肚,土豆,花腩,豆卜)跟公仔面

至於環境服務呢都係好嘅,座位係舒服嘅。