2022-08-30 604 views
旺角新進米芝蓮街頭小食 今次呢間喺旺角開咗冇耐 打住米芝lin既旗號 俾佢吸引咗去試試記錄.位置喺好景對面 同老虎堂旁邊共用一個舖位⭐️鹹酥雞$50 定價來講算好貴貴過好多小食店 甚至貴過有得坐嘅餐廳一拎上手超熱 新鮮既👍🏻脆口程度值得一讚 會食到啲波波口感👍🏻夏天拎住大概20分鐘都仲保持到好脆表面落咗九層塔 蒜粒粒😥重點黎啦 聞落會聞到一陣臭豆腐味😥食落10分香口 但都會比臭豆腐味遮蓋明顯佢哋鹽酥雞同臭豆腐係一齊炸(算唔算伏?🤔)鹽酥雞吸晒臭豆腐嘅精華 炸得幾好食嘅鍾意臭豆腐可能好鍾意 同樣反之 唔鍾意可以好伏呢個價錢 旺角呢個位置 有唔少抵食過佢嘅選擇.我平時去開台灣夜市都會入鄉隨俗食臭豆腐所以對臭豆腐唔太反感 但始終人食鹽酥雞唔預會有臭豆腐味 又新奇 又奇怪 伏又伏唔哂 一言難盡.整體好食 但性價比唔高 如果呢個程度可以拎米芝蓮 應該好多店都拎到(頭盔:唔鍾意臭豆腐千祈唔好試)同埋食完個鹽酥雞 我感受到佢臭豆腐係好食嘅🤦🏻‍♀️.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角.#丁爸食府 (旺角)地址:旺角花園街1號鴻禧大廈地舖.⭐️評分:味道:3/5
位置喺好景對面 同老虎堂旁邊共用一個舖位
👍🏻夏天拎住大概20分鐘都仲保持到好脆
表面落咗九層塔 蒜粒粒
😥重點黎啦 聞落會聞到一陣臭豆腐味
😥食落10分香口 但都會比臭豆腐味遮蓋
明顯佢哋鹽酥雞同臭豆腐係一齊炸(算唔算伏?🤔)
鹽酥雞吸晒臭豆腐嘅精華 炸得幾好食嘅
鍾意臭豆腐可能好鍾意 同樣反之 唔鍾意可以好伏
呢個價錢 旺角呢個位置 有唔少抵食過佢嘅選擇
我平時去開台灣夜市都會入鄉隨俗食臭豆腐
同埋食完個鹽酥雞 我感受到佢臭豆腐係好食嘅🤦🏻‍♀️
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#丁爸食府 (旺角)
地址:旺角花園街1號鴻禧大廈地舖
⭐️評分:
味道:3/5 好似好伏 但又好食 好難比分 3分打和super
環境:-/5
服務:-/5
抵食:2.5/5
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #旺角美食 #小食 #鹽酥雞 #米芝蓮