2020-07-20 490 views
平時太趕唔夠時間買嘢食填肚,我都會買幾舊糕點擺喺袋裏邊,隨時隨地可以食。位於沙田嘅呢間齋舖,一向我都幫襯開。我最鍾意佢嘅豆腐花係呢度嘅招牌,佢採用左有機黃豆,而且每日新鮮製作,我最鍾意嗌碗,熱辣辣豆花夠晒香濃豆味,非常滑嫩。紅豆糕同馬豆糕味道都正,馬豆糕出邊比較少有,佢整得香甜又好味,椰汁味好出,口感綿綿的。另外紅豆糕真係有好多紅豆,豆香又夠,食完成舊都唔會覺得甜膩,足料又夠健康,咁好食我會一次過買多啲。另外仲有香芋糕,外表夢幻紫色,有好多芋泥同芋粒,口感似慕絲,入口夠軟滑溜,係女仔最鍾意食嘅糕點。

2020-06-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)