2024-03-13
位於銅鑼灣L.Square 14樓新張不久既西餐廳「Carbs?」主打新派fusion西餐,餐廳環境優雅,以開放式廚房設計,打開餐牌你會目不暇給,每一個菜式設計都非常特別,每樣食材嘅配搭令你意想不到,就是fusion的感覺,必食好評如潮嘅手工pizza,包你一定有驚喜👍🏻🍤▪️爆谷蝦蕉糖花生青芥醬 $ 98外層脆漿就像爆谷一樣香脆,包滿焦糖花生醬料,味道香甜香脆又惹味,包住爽口的大蝦仁,酥脆可口🥑▪️牛油果醬三文魚皮脆片 $ 68炸魚皮就食得多,但配上牛油果醬就第一次,魚皮既鹹香配上牛油果醬的清新,味道和口感好夾🦆▪️燒乳鴿牛油什菜炊飯 $ 288特別的配搭,乳鴿味道鹹香,肉質Juicy啖啖肉,配合充滿牛油香,煮得軟硬適中既米飯,美味又飽肚🍕▪️雞肉 Chicken Pizza $ 188必食即叫即製手工Pizza ,我點這款用上雞肉、孜然、醃辣椒、燒烤醬、雞皮、鹹蛋黃,食材用料特別,Pizza 餅底邊位香脆又煙靭,餡料加埋一齊嘅味道有點像墨西哥風味,香辣又充滿芝士味道,好惹味🍯▪️ Tiramisu提拉米蘇$ 108面層鋪上大量可可粉和脆片,口感綿滑濕潤又香脆,濃濃的忌廉芝士和咖啡洒香,包住
🍤▪️爆谷蝦蕉糖花生青芥醬 $ 98
🥑▪️牛油果醬三文魚皮脆片 $ 68
🦆▪️燒乳鴿牛油什菜炊飯 $ 288
🍕▪️雞肉 Chicken Pizza $ 188
🍯▪️ Tiramisu提拉米蘇$ 108
面層鋪上大量可可粉和脆片,口感綿滑濕潤又香脆,濃濃的忌廉芝士和咖啡洒香,包住係香脆嘅手指脆餅,口感外軟內脆,與別不同