呢間小店睇落簡單,但食物實在係驚喜連連!今次食咗款超值豬扒飯,肉質嫩滑肥瘦適中,香煎到啱啱好,啖啖肉咬落去真係juicy到不得了。飯上面撒咗啲脆蔥花,口感同味道層次提升咗唔少。同埋啲青菜?哇,炒得脆翠入味,唔會得個色無個味!佢地啲菜肉同飯嘅比例控制得好好,一路食都唔會覺得膩,口口生津。至於跟餐嘅金黃薯條,外脆內軟,唔會過於油膩,跟啲自家製嘅番茄醬一撈?咪就perfect match啦!手工檸檬茶真係清新提神,飲落去酸甜適中,係呢個夏天裡面嘅一抹清涼。總之如果想覓得一個舒心食堂,呢度絕對值得一試。重點係食物質素同服務態度都正,真係一啲都唔馬虎😊!下次一定要約埋班friend再嚟開開心心食飯🥢🍚🌿。