同朋友行完T.O.P同旺中後就發現呢間隱藏係茫茫大廈之中嘅日本料理,我同友人作為日式料理狂,當然迫不及待去試試啦~一入店內就即刻感受到充滿濃厚日本氣息,日本燈籠、不同種類清酒、裝橫等都讓我和朋友感受到去日本食嘢嘅感覺。呢間日本料理有包羅萬有嘅食物,唔單單有生食嘅壽司、卷物、刺身,仲有熟食嘅燒物、一品料理、揚物等。因此,無論男女老幼,甚至不太喜歡生食類的朋友們都可以嘗試此餐廳, 感受一下日本文化嘅氣氛。我哋係主食方面叫咗三文魚生飯同埋吉列豬扒拉麵。三文魚生飯味道清爽、口感柔軟,並且豐富多彩,由於生魚片本身的鮮美和米飯的口感,味道相當美味。吉列豬扒拉麵味道濃郁,豬扒的肉質鮮嫩多汁,拉麵則有彈牙的口感,配料的添加也能增加菜品的風味層次。吉列豬扒拉麵是一道豐富的料理,口感和味道都很濃郁,適合喜歡重口味的人士品嚐。而小食方面,我哋就叫咗黑松露薯條同埋炸雞軟骨粒。黑松露薯條味道香濃、口感酥脆。黑松露醬本身帶有濃郁的香氣和味道,加上和馬鈴薯的搭配,使得薯條的味道更加豐富,非常好食而且好適合黑松露愛好人士品嚐。炸雞軟骨粒味道鮮美、口感酥脆。經過炸製後,雞肉軟骨外層酥脆,內部則帶有咀嚼感,並帶有濃郁的雞

炸雞軟骨粒味道鮮美、口感酥脆。經過炸製後,雞肉軟骨外層酥脆,內部則帶有咀嚼感,並帶有濃郁的雞肉味道和香氣,配合檸檬嘅酸味,可以中和返炸雞軟骨嘅油膩味道。因此,我同朋友都唔停咁食。

而我今次就叫咗凍紅豆抹茶鮮奶。紅豆抹茶鮮奶嘅口感濃郁。抹茶粉和紅豆都是日本傳統食品,抹茶粉帶有濃郁的茶香味道和苦澀口感,而紅豆則有一定的甜味和粘稠口感。加上鮮奶的搭配,使得飲品的口感更加豐富。

而友人就叫京都抹茶鮮奶。京都抹茶鮮奶味道清香,帶有濃郁的茶香味道和苦澀口感,而鮮奶則能緩和抹茶的苦澀味道,使得飲品更加順口。

整體我同朋友都十分滿意,環境同食物質素都非常好,下次會再同朋友一齊再嚟感受日本風情美食~