2024-01-07 547 views
今次去咗一間話題性十足嘅餐廳,仲有少少港式食堂嘅feel,一入去好似穿梭到另一個世界🌏,一邊睇住個大大嘅漫畫壁畫,一邊等緊美食上枱。首先,個辣雞翼真係勁,脆皮下面嘅肉好juicy,食落嘅熱量同滿足感一流🔥!大家鬥快啲夾,恨唔得個骨都要嚼哂。而家諗返起個辣度啱啱好,啖啖肉又唔會遮過咗雞翼本身嘅鮮味噃。至於嗰份炸魚薯條,簡直喺口感上面打晒分數!炸魚外皮金黃酥脆,撈上啲自製醬汁後,味道正到不得了,我個人真係爽到捏唔住👍!薯條都唔含糊,外面脆脆嘅,裏面軟軟嘅,真係咁一對決優惠。話說返,個水牛翼叉燒仲真係好有驚喜!叉燒肉質滑韌得嚟味道充滿炭香,啖啖肉咁認真食,食得出佢嘅時間同愛心🥰。嗰層蜜汁嘅薄皮照亮咗我嘅味蕾,千祈唔好錯過喇!食罷咁多肉類,嚟啲蔬菜天婦羅清下口都幾好。天婦羅炸到剛剛好,唔會油膩,仲保持到菜嘅清甜。呢次食飯大滿足,全程好過癮,下次有機會仲要約埋班Friend一齊嚟試下其他菜式~👫🍴