2024-11-12 1021 views
今次係第二次食哩間餐廳。第一次食嘅時候,同事介紹餐廳係NGO開辦,幫助有需要人士。今日再去,見到張單寫住幫助自閉症人士。其實上一次食嘅體驗唔係太好,所以一直都無去試第二次。不過今日有同事話想食,於是去食多次。上一次我係食 All Day Breakfast,一向All Day都係最安全嘅食物。但係餐廳調味實在太咸,啲炒蘑菇咸到好似用鹽浸咁。至於炒蛋,奶嘅份量重手咗,完全遮蓋咗蛋香。個牛角包窩夫上面加咗啲有味糖漿,同個包又唔夾。每個食物嘅味道都麻麻哋,然後將全部嘢放埋一齊,係第一次食到難食嘅All Day。全份早餐得個沙律菜最正常🥗上一次黎嘅時候係夏天,餐飲係水果冰茶。飲品完全無味,得啲澀味,杯飲品好細杯,但我都無辦法飲哂。經過上次,今次唔會再食All Day啦,揀返啲更安全嘅食物。英國紳士炸石班:櫻花蝦碎蛋、雙層牛角包窩夫伴薯條 ($128)同事食炸魚薯條,個魚略嫌炸得有啲過火。炸到外皮粉漿有啲硬,不過食落味道唔錯。薯條份量好多,佔咗碟嘅⅓。份餐一共有兩件牛角包窩夫,其中一片灑咗糖漿喺面,另外一片就夾蛋沙律。個蛋沙律要特別介紹佢,因為佢加咗櫻花蝦,個蛋沙律有啲調味之餘,又有少少口感,令
今次係第二次食哩間餐廳。

其實上一次食嘅體驗唔係太好,所以一直都無去試第二次。
不過今日有同事話想食,於是去食多次。
但係餐廳調味實在太咸,啲炒蘑菇咸到好似用鹽浸咁。
至於炒蛋,奶嘅份量重手咗,完全遮蓋咗蛋香。
個牛角包窩夫上面加咗啲有味糖漿,同個包又唔夾。
全份早餐得個沙律菜最正常🥗

同事食炸魚薯條,個魚略嫌炸得有啲過火。
炸到外皮粉漿有啲硬,不過食落味道唔錯。
薯條份量好多,佔咗碟嘅⅓。
個蛋沙律要特別介紹佢,因為佢加咗櫻花蝦,個蛋沙律有啲調味之餘,又有少少口感,令個層次會豐富啲,食落無咁膩。

手撕沖繩阿古豚肉•西西里蕃茄•肉醬意粉 ($118)

手撕豬肉甜甜哋,豬肉絲圍住意粉鋪一圈,份量好夠。
就咁睇,以為個意粉汁好稀,但係食落個醬汁好濃稠,意粉可以掛汁。
除咗一條條嘅豬肉絲,意粉入面仲混合咗啲肉碎,味道唔錯👍🏻

宜家踏入秋冬,餐飲唔再係水果冰茶,而係熱桂圓枸杞蜂蜜。
飲落都唔係好有味🤣,但有啲桂圓,浸下浸下就開始有少少甜味。

今次啲食物質素進步咗好多,食物嘅味道 同 調味都正常番好多。
大家預返食物上菜需要啲時間,唔係快速午餐,如果食飯時間唔係太長的話,會有少少趕。
旁邊有coffee shop,唔想食一份正餐咁heavy,可以選擇去旁邊鋪位,坐底飲杯咖啡。
$140 (Lunch)