2023-03-24
跨灣大橋通車後發現調景嶺同將軍澳海旁附近有好多美食,而且唔係千遍一律既連鎖門市,立時變成美食天堂。比較有情調同特色的是西餐廳,有好多有室外位置,而且可帶家中狗仔一齊進食添!今日去呢間餐廳連寵物既餐牌都有,真的照顧周到!內在佈置色彩配搭好鮮艷、獨特,有室外室内坐位,地下仲有一層添!今晚天氣不冷不熱,有少少風,好適合坐外面!這間餐廳款式多樣化,有前菜、小食、串燒、沙律、意粉、肉類主食、三文治等,連飲品都超多選擇。好彩店員主動介紹餐廳特色菜,等我可以參考一下。店員亦非常有禮貌,值得一讚!點了煙三文魚紅菜頭牛油果莎莎,估唔到有成五大朵三文魚花花,紅菜頭亦好鮮甜,不過好似唔覺有牛油果??見到西餐有麻辣手撕雞食覺得幾特別,所以一試。個人認為麻辣味唔夠辣,而且有少少鹹,不過份量多,旁邊的蕃茄及青瓜好鮮甜,蔬菜亦好新鮮。最期待的主食出場啦,牛骨髓烤得好香,果種油脂味好正,用小匙挖出牛骨髓,再拌入意粉。加上意粉本身好creamy, 好好食😋配埋pussy foot mock tail 就好圓滿啦!
今日去呢間餐廳連寵物既餐牌都有,真的照顧周到!
今晚天氣不冷不熱,有少少風,好適合坐外面!
配埋pussy foot mock tail 就好圓滿啦!