2012-08-30
happy friday!知道朗豪坊開左間新既西式蛋糕甜品店(原來係滿記旗下的),於是同朋友係matchtoo食完晚餐就走左上去10/F試試!店內光亮舒適,侍應們亦好親切咁介紹甜品!我同朋友各叫左1款share黎試試~兩樣都係即叫即做,等左8-10分鍾APPLE CRUMBLE W/ ICE CREAM賣相不錯,TART做得好鬆脆而且熱烘烘的,牛油香而濃郁!蘋果煮過後亦不會太酸,玉桂香恰到好處!配上雪糕吃,口感不錯!另一個係CARAMEL BANANA PANCAKEPANCAKE上有少少香蕉乾脆脆,入面既cream好smooth,夾埋d香蕉,味道不錯,不會太甜!美中不足既係焦糖味一般,整體尚算不錯吧!係旺角少有既西式蛋糕甜品店,味道和賣相都不錯,價錢亦合理,而且地方舒適下次會再去試其他款式和咖啡!
店內光亮舒適,侍應們亦好親切咁介紹甜品! 我同朋友各叫左1款share黎試試~兩樣都係即叫即做,等左8-10分鍾
APPLE CRUMBLE W/ ICE CREAM
賣相不錯,TART做得好鬆脆而且熱烘烘的,牛油香而濃郁!
蘋果煮過後亦不會太酸,玉桂香恰到好處!配上雪糕吃,口感不錯! 另一個係CARAMEL BANANA PANCAKE
美中不足既係焦糖味一般,整體尚算不錯吧! 係旺角少有既西式蛋糕 甜品店,味道和賣相都不錯,價錢亦合理,而且地方舒適
下次會再去試其他款式和咖啡!