旺角-Mafe cafe: (晚餐)黑松露野菌忌廉意大利飯($108 包$38飲品)、(+$18)紅莓果茶+10%-旺角Cafe多不勝數今次試咗間在登打士街好搶眼的mafe,因為離遠已經見到個窗嘅大招牌。餐廳佔地頗大,仲有大大的卡位,啱晒一大班朋友來玩,我來得太早,還未到放工時間,未有很多人。窗有剪影裝飾,牆上亦設綠色植物牆,感覺舒服。而且座位都好闊落,亦有wifi供應。環境上,這間樓上Cafe算非常不錯!晚餐選擇唔算好多,不過都好大路,梗有一個揀到既,因為今天想食素,就揀咗黑松露野菌忌廉意大利飯。質素超越期望,新鮮整出嚟非常之熱辣辣,面頭有半粒車厘茄沙律菜和芝士塊裝飾,一吃下去覺得芝味勁濃,勁creamy,看來廚師毫不吝嗇忌廉和芝士的份量!套餐包一杯$38的飲品,也可加差價點其他,我加了$18點了紅莓果茶,據說,這有豐富的維他命C及E,能夠養顏潤膚。有蠟燭熱住,食成餐飯都有熱茶飲。後加了一個炸洋蔥圈($48),新鮮即炸,香口的,一路玩boardgame一路做小食都唔錯。