2020-05-23
😷近排疫情無咩地方去,想搵朋友,人少少聚下,樓上cafe可能係個好去處,今次就同大家介紹下旺角嘅良心小店-- Rimi Cafe Cafe 為於登打士廣場20樓,一出Lift就見到好多真‧ 香港人嘅擺設,仲有香港民主女神像架😍😍店內有好多board game, 差電位都好多,每人最少叫一杯野飲就可以坐成日架啦👍🏻👍🏻 疫情期間仲準備埋暫存口罩嘅信封比大家👍🏻野食方面選擇都幾多,下午茶時間仲有好多輕食選擇,食完野去都無問題,我地下午茶時間就叫左個焗磨菇雞肉酥,外皮焗到金黃色,磨菇味好突出同雞肉好夾,又唔會太咸,下午茶過下口癮就最岩😆🥤跟餐就叫左杯 金柑桔檸檬四季春茶,金柑都幾濃,以cafe黎講水準都算唔錯,潤下喉就可以繼續玩board game😂😂.坐到咁上下,我地仲叫埋晚餐,芝士焗香檳芥末汁牛肉飯同煙三文魚配忌廉雜菌天使麵😋焗飯黎到,一層滿滿嘅半溶芝士非常吸引,芥末汁味道有輕微辣味同酸味,配埋牛肉都幾開胃架😋而天使麵都非常唔錯,煙三文魚卷成花型,另外雜菌份量勁多,忌廉汁味道岩岩好,天使麵軟硬度適中,值得一試👍晚市加19蚊 可跟餐湯蒜蓉包及餐飲一杯,餐湯係磨菇湯,味道非常濃郁,岩哂連埋蒜
晚市加19蚊 可跟餐湯蒜蓉包及餐飲一杯,餐湯係磨菇湯,味道非常濃郁,岩哂連埋蒜蓉包一齊食😋
🥤餐飲就叫左蘋果四季春茶,有淡淡蘋果味,但茶味唔算突出,比較一般🙈
P.S: 最後仲送左2張好靚嘅卡片仔☺️