2021-11-18 154 views
葵涌廣場出咗名有好多小食店 當中都有唔少良心小店 嚟咗葵廣掃街 其中一樣就係嚟二樓嘅九份茶舍飲返杯台式飲品🧋呢層嘅人流都幾多 因為隔離舖大部分都係掃街小店 不過我已經決定咗要幫襯呢間💛 台式飲品店黎講價錢又唔算貴 仲要可以儲印仔落印仔卡 儲夠數就有飲品回贈 都幾抵飲今日飲嘅係餐牌上面有推介嘅黑糖瀑布珍珠鮮奶 仲有兩隻連豬公仔 應該係最推介喇😺 有兩種size分嘅 我呢杯就係大杯裝 拎上手見到黑糖黐晒喺杯 真係好似瀑布咁流落嚟 掛杯效果一流 影出黎都覺得佢靚🤭攪咗一陣嚟飲都仲係覺得杯底部分會零舍甜 唯有俾多啲耐性再攪吓 咁就飲到黑糖同奶平衡都幾好 但係我本身唔係好好甜野 都係覺得有少少偏甜😛 可能下次嗌返少黑糖會好啲 但係都飲得出 佢除咗掛杯嘅黑糖之外都冇再落其他糖漿👻 珍珠都幾煙靭 唔會係硬骨骨一舊粉咁😹