終於試到齊柏林嘅熱狗,想食好耐啦!呢間分店位於新港城附近,喺譚仔三哥隔離,開業無耐已經好受馬鞍山人歡迎,經常見到有唔少人排隊等外賣!舖頭細細,只做外賣👀 無位坐,無得堂食。今次去到都唔算多人排隊,買完等咗一陣就拎到個餐!😜加$12可以變套餐,任揀兩款小食/飲品!❤️ 澳式風情熱狗 $38一打開見到滿滿嘅芝士已經相當吸引😍 芝士分量多到幾乎蓋過成條腸!可能拎到返屋企凍咗,啲芝士硬咗少少!我幾鐘意熱狗入面幼細嘅紐綸堡腸,食到有黑椒味同濃濃嘅香草味,幫個熱狗加咗唔少分!配上菠蘿&千島醬,增加咗甜味同水分,食落無咁dry😋好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)❤️ 德國酸菜熱狗 $38有配細細嘅甜酸瓜。德國酸菜分量多,食落酸味都幾明顯,有濃濃嘅酸氣同時亦有少少甜味,好開胃,減低肥膩感。鍾意食酸嘢嘅朋友仔必叫!同樣係用紐綸堡腸,配黃芥末&茄汁。醬料配搭係比較傳統,無澳式風情熱狗咁令我驚喜😆好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ 細薯條 & 牛油粟米杯 (跟餐加$12)🔸 細薯條跟餐嘅細薯條係無預先淋醬,反而係有個細膠盒裝著已經撈埋咗一齊嘅茄汁同千島醬!呢方面幾貼心👍🏻 茄汁溝千島醬估唔到都幾夾!薯條夠粗炸得偏乾,

加$12可以變套餐,任揀兩款小食/飲品!

❤️ 澳式風情熱狗 $38
澳式風情熱狗
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

❤️ 德國酸菜熱狗 $38
德國酸菜熱狗
德國酸菜熱狗
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

❤️ 細薯條 & 牛油粟米杯 (跟餐加$12)
細薯條 & 牛油粟米杯
🔸 細薯條
跟餐嘅細薯條係無預先淋醬,反而係有個細膠盒裝著已經撈埋咗一齊嘅茄汁同千島醬!呢方面幾貼心👍🏻 茄汁溝千島醬估唔到都幾夾!薯條夠粗炸得偏乾,重薯味夠香脆😙

🔸 牛油粟米杯
一開始仲以為係用細細個杯裝住,估唔到係用盒裝而且都幾大盒👀 粟米好甜,牛油味唔太濃,牛油可以再落多啲!
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

❤️ 洋蔥圈 (6件) $15
洋蔥圈 (6件)
洋蔥圈 (6件)
有配燒烤汁。洋蔥圈拎到返屋企依然係酥脆,炸漿好薄!𥚃面嘅洋蔥好甜,唔會太乾身!
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
期待已久嘅齊柏林熱狗無令我失望,疫市都開到分店證明質素係有保證,上餐快又抵食!必再試!
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
$52 (Lunch)