反送中運動前,已聽聞過「摩芽雞蛋仔」的雞蛋仔出名香脆;當知道它多次參與三罷,又捐錢給手足時,今天就決心專程到新蒲崗支持良心小店!小店位於康強街街角,門面貼滿了menu,細心一看更發現貼有連登「米豬連」黃店認證。小店主打新潮雞蛋仔和格仔餅,口味超過廿款。最後我揀了40元的雞蛋仔配珍珠奶茶套餐!雞蛋仔口味任君選擇,我就揀至愛的橙朱古力味。全部即叫即造,幸好當時人流不算多,等10分鐘左右便到手。雞蛋仔色澤金黃,非常脆口,每一粒都有流心朱古力,感覺似在吃Jacob朱古力橙餅,值得回頭幫襯!始終小店以雞蛋仔和格仔餅作賣點,珍珠奶茶味道啖,絕對有很大的改善空間。40元有得飲、有得食好似好抵,但下次我寧願散叫格仔餅和雞蛋仔,一個人吃兩份更滋味!

雞蛋仔配珍珠奶茶套餐

珍珠奶茶

2019-12-21
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$40 (Tea)
雞蛋仔配珍珠奶茶套餐