2018-11-12 659 views
想係旺角搵個靜靜地嘅地方同友人暢談一晚真係有啲難度,因為唔少餐廳晚市都趕住翻枱做多轉就會有特定嘅用餐時間。幸運地星期五嘅晚上竟然係Moko搵到間既唔洗等位又可以坐足2個半鐘都無俾人趕嘅餐廳,期間侍應仲主動走黎加水,環境同服務已經好感度大增🔝🔝老實說,整體食物質素就一般般啦👌🏻比我第一次食太古分店係退步左😞其中蟹檬嘅湯底比較淡,配料都無之前咁豐富,軟殼蟹無肉食就預左,但略嫌賣相碎濕濕,似係就成形嘅蟹仔,豬肉碎都比較多肥豬肉。牛肉串燒都值得叫,控制火喉剛好,唔會燒得過火,配埋有花生粒嘅沙嗲醬,一人一條剛剛好😽🌻柚子大蝦沙津份量比我想像多,隻蝦唔算好新鮮,但柚子、炸蒜撈埋d酸魚露,味道好夾好開胃🌟可能呢水軟殼蟹唔靚,剛才撈檬扣左分,家下呢個米紙卷都係失望,塊米紙皮過靭,隻蟹唔脆有d油益味👎🏻👎🏻不過舊同事難得一聚,食物並唔係重點,有個地方俾大家圍埋吹下水已經好好💋

河內蕃茄蟹肉湯檬

香茅牛肉串燒

邊和燒大蝦柚子沙律

會安軟殼蟹卷

2018-10-26
$120 (Dinner)
河內蕃茄蟹肉湯檬
香茅牛肉串燒