細細個好羨慕同學有村上隆花花既產品,之前見到𝐂𝐔𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑 𝐀𝐫𝐭 & 𝐂𝐚𝐟𝐞有村上隆花花既打卡飲品就bookmark左💁🏽‍♀️ 上個禮拜襯放假就約左朋友喺個度食個dinner🍽Chef’s Special Menu上既item加$48可以轉做set,我地叫左兩個set同埋一個甜品😋➿ 餐湯 南瓜湯好厚身,南瓜味道濃稠🎃➿ 安格斯高級肉眼牛扒(10盎司) 配烤薯 ($238)牛扒處理得比較乾身,幾有牛味~ 鍾意佢地既烤薯🥔 用兩種薯仔,有新薯,亦都有紫薯 🥰 另外仲有烤蒜🧄沙律菜伴碟🥗➿ 厚切吞拿魚三文魚子菠菜汁意大利飯 ($168)火灸過既吞拿魚鹹香味突出,外皮沾上少量芝麻,味道有層次😋 三文魚子份量慷慨,增添鮮味~ 意大利飯煮得軟冧,加上幾粒芒果粒🥭 味道又出奇地夾👍🏼➿ 意式提拉米蘇 ($68)每次同呢個朋友食飯都總會以Tiramisu作結🤭 今次佢食左一啖就流露左個「😍」既表情!佢大讚呢度Tiramisu既手指餅完完全全被咖啡浸透☕️ 真材實料!而我就鍾意佢地有處理過既杏仁片,好似琥珀合桃咁脆卜卜!雪糕都好香雲呢拿味🍦➿ 藝術打印朱古力 (+$48)去到先知道原來可以打印自己既

➿ 餐湯
南瓜湯好厚身,南瓜味道濃稠🎃

➿ 安格斯高級肉眼牛扒(10盎司) 配烤薯 ($238)

➿ 厚切吞拿魚三文魚子菠菜汁意大利飯 ($168)

➿ 意式提拉米蘇 ($68)

➿ 藝術打印朱古力 (+$48)
去到先知道原來可以打印自己既相,原來Whatsapp俾餐廳就ok了,最後tailor-made左呢杯樹懶朱古力🦥🍫 我唔捨得飲到留到最後🤭 好彩default左唔係熱飲,所以唔會起泡,亦都唔會影響造型😛 本身對自己個杯藍色飲品都有少少恐懼😂 但係一飲落去就覺得有被驚艶到,打印部份既奶蓋好香牛奶味🥛絕對係睇得又飲得,係貴少少但一次半次當俾個surprise俾朋友/另一半都值得👍🏼

➿ 丸久小山園抹茶拿鐵
upgrade套餐既話,呢杯係唔需要額外加錢就可以飲到既飲品黎架🍵 朋友話味道Ok,奶香味比較重~

店內仲有村上隆花花、草間彌生、小王子等等精品,食完野可以行下~ 不過發現自己已經冇左想擁有村上隆花花既慾望喇😌