2020-08-20
近日得閑相約朋友到訪元朗的Accro Coffee,知道一直人氣高企,12點開店,我地12點05分到達,已經見到十數人排緊隊,簡單留底個人資料,先去元朗大街食個Lunch再返黎,一等就係2小時,不過為左可以堂飲,等耐少少都值得既~當日三個人暫時只有企位,望著出面街景別有一番風味。黎得呢度一定要試下Specialty Coffee,可以揀手沖或者虹吸方式沖煮,嗰次咁岩無冠軍咖啡提供,個人比較喜歡Fruity口味,所以揀左水洗【巴拿馬翡翠莊園藝伎】。水洗【巴拿馬翡翠莊園藝伎】$130茉莉花、檸檬、青檸、橘子淡淡的茉莉花香氣撲鼻而來,越飲越突出,味道獨特卻易入口,緊隨柑橘果香,厚實順滑,回味無窮。平時喜歡手沖的我,第一次嘗試虹吸煮法便一試愛上。Latte ($37) 味道濃醇,入口細滑,萃取出迷人的咖啡香氣,陪襯精美拉花。
當日三個人暫時只有企位,望著出面街景別有一番風味。
水洗【巴拿馬翡翠莊園藝伎】$130
茉莉花、檸檬、青檸、橘子