2021-04-24
見到好多人都介紹係蘇豪區新開嘅 𝗛.𝗢.𝗣 @houseonpeel 🍻 餐牌選擇唔算多,但勝在咩都有啲;除咗主打嘅串燒之外,仲有幾款唔同主食同小食,啱晒我呢啲成日食串燒都食唔飽嘅人🤣不過大家預咗價錢就真係中環價,特別係串燒,會貴少少🤏🏻今次坐喺室外位置好𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹好舒服,就算唔食嘢淨係嚟飲嘢呢個環境都好正!ᴍᴀɪɴsღ 𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐫𝐲𝐢𝐧𝐠 𝐓𝐢𝐠𝐞𝐫 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 "𝐬𝐞𝐮𝐚 𝐫𝐨𝐧𝐠 𝐡𝐚𝐢" $𝟐𝟎𝟖好好食嘅燒牛扒~用上𝗿𝗶𝗯 𝗲𝘆𝗲位置牛味香濃,肉質鮮嫩多汁!另外配嘅泰式酸辣汁都真係幾辣下,我自己就覺得就咁食牛肉味都好香好夠味!推薦叫呢個主菜(•̀ᴗ•́)و╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬ღ 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐁𝐚𝐬𝐢𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐇𝐚𝐥𝐟 $𝟔𝟖其中一款餐廳嘅主打!味道香辣,特別係橄欖油嘅油香,再配上青椒紅椒,好惹味!但真係好辣,一路食一路諗係咪所有嘢加咗個𝗧𝗵𝗮𝗶字就會好辣好辣!!🤣睇返先知原來可以揀唔辣嘅,唔食得辣嘅朋友仔都可以試吓!整體驚喜唔會話好大,但性價比高!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱:
不過大家預咗價錢就真係中環價,特別係串燒,會貴少少🤏🏻
ᴍᴀɪɴs
推薦叫呢個主菜(•̀ᴗ•́)و
其中一款餐廳嘅主打!
睇返先知原來可以揀唔辣嘅,唔食得辣嘅朋友仔都可以試吓!
整體驚喜唔會話好大,但性價比高!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
sᴋᴇᴡᴇʀs
有八款唔同嘅串燒,個人覺得整體份量偏小,如果淨係嚟食串燒的話可能要食多啲先食得飽🤣
欣賞喺呢度嘅串燒會配兩款唔同嘅醬汁,特別鍾意自家製沙嗲醬,花生味好香,仲有少少蝦子喺裏面增添口感!
ღ 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 $𝟑𝟐
牛肉味唔算太重,肉質都算嫩,一粒一粒咁食好滿足!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
ღ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐡𝐢𝐠𝐡 $𝟐𝟖
雞腿肉同樣嫩,但份量都係偏小~
ღ 𝐍𝐚𝐞𝐦 𝐒𝐨𝐮𝐫 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐒𝐚𝐮𝐬𝐚𝐠𝐞 $𝟑𝟐
第一次聽呢一種腸,但原來呢一種腸係一款好𝗰𝗼𝗺𝗺𝗼𝗻嘅泰國地道小食!同男朋友一致認為呢啲係真係喺泰國街邊見到都唔知係咩唔敢食嘅嘢🤣食落酸酸鹹鹹,可能因為加入左豬肉碎,肉質會比較鬆散,都幾值得一試!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
ღ 𝐏𝐨𝐫𝐤'𝐬 𝐍𝐞𝐜𝐤 $𝟐𝟖
每次食串燒都一定要食豬頸肉!呢度嘅豬頸肉都唔錯啊,外皮香脆,肉質有咬口!但整體份量都係偏小🤏🏻
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
sᴍᴀʟʟ ʙɪᴛᴇs
ღ 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 $𝟒𝟖
蝦多士炸到脆卜卜,影咗一陣相都仲夠熱!
另外仲有幾塊香辣蝦片,幾過癮~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬
ᴅʀɪɴᴋs
飲品選擇都好多唔同嘅種類,除咗有平時見到嘅酒類之外,仲有幾款唔同嘅泰式𝗰𝗼𝗼𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀!
ღ 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 $𝟔𝟐
食泰國嘢就梗係要配上原個椰青啦!呢度嘅椰青好甜好清爽,邊食辣野邊飲一流呀!最後食埋椰肉,解膩一流~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬
ღ 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐌𝐢𝐥𝐤 𝐓𝐞𝐚 (𝐂𝐨𝐥𝐝) $𝟒𝟖
加番杯泰式奶茶真係好似去咗泰國咁ᕕ( ᐛ )ᕗ
奶茶口感順滑,甜度適中,係一杯幾𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿𝗱嘅泰式奶茶~
𝐇.𝐎.𝐏 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐎𝐧 𝐏𝐞𝐞𝐥 @houseonpeel
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_central
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_thai #BELLYwongs_chills #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟮𝟱𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 幾位店員態度都好好,會細心同你解釋餐牌上嘅菜式。
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂