今日朋友拉我去寶琳茶煲試打邊爐,心諗吖喂,會唔會又係鋪頭咁嘅泛泛之輩?坐低先,見到隻menu真係幾豐富嘎啦👍📜。講起啲嘢食,我地揀咗個「極品牛肉」,每塊牛肉咬落去咁滑咁嫩,真係令人回味🐄。海鮮方面,啲蜆好鮮甜,仲有啲咬口爽滑嘅花膠,實在算係海中之珍。湯底係選咗沙嗲,嗜辣嘅我覺得啱晒口味!頭盤嗰陣,同朋友嗌晒生菜、豆腐同各種丸子,自己貼心拣嘅配料🥬🧆真係夠晒新鮮,加上其他啲食客都不停讚好,嗰份興奮感染晒我。最正嘅,係到咗飲品部分。話你知,佢哋有嘅涼茶同汽水多得嚟,都喺免費任飲範圍內,嗌餐飽嘅你我可以飲到爽💦!依家嚟講講氣氛,坐嗰梳化位仲真係舒服過屋企沙發⚡️。決定下次聚會,一於又嚟呢度享受下,飽腹之餘仲可以慢慢傾計。簡單講,想飽肚又想舒服,茶煲打邊爐真係個唔錯選擇!