2022-10-07
🥐款式超多街坊多國菜🥡呢排成日都唔返屋企食飯 多到連阿媽都唔記得煮我飯🥺 所以就決定喺附近揀咗呢間裝修舒服 餐牌項目多到懷疑自己有選擇困難症 仲有大大個蛋糕玻璃櫥櫃嘅餐廳😙-🐖椒鹽金沙骨 配珍珠米白飯同例湯 $78椒鹽金沙骨炒得幾香 鹹蛋黃嘅鹹香都好出 仲有陣陣爆蒜嘅香味🍳椒鹽味都好夠味 唔好俾佢啲辣椒嚇親 其實只係裝飾 唔食得辣嘅都可以食😅 講埋個餐 好少街坊地區嘅餐廳會配珍珠米 有少少開心😚 是日例湯係粟米蓮藕湯 啖啖都好足料👍🏻-🍹荔枝乳酸梳打 $38 (跟餐$18)本身跟餐送熱飲或綠茶又或者加$5轉即磨咖啡 但係冇理由夜晚都仲飲咖啡㗎嘛🫣 所以就叫咗好開心嘅荔枝乳酸梳打 荔枝味都幾重 乳酸梳打正常發揮 -🍰各款蛋糕 $48食完成個set 已經飽到上喉嚨 試唔到我望咗好耐嘅蛋糕 有少少可惜 下次嚟一定會試吓佢啲西式items 聽講佢仲有酸種麵包同牛角包都好出色😝-📍Cityfresh Bistro黃大仙竹園道136號黃大仙中心南館地下高層UG41號舖
🐖椒鹽金沙骨 配珍珠米白飯同例湯 $78
🍹荔枝乳酸梳打 $38 (跟餐$18)
🍰各款蛋糕 $48
📍Cityfresh Bistro