2021-08-21
北角有間新餐廳, 望落裝修光猛, 有啲得意漫畫響牆上做裝飾. 明明又唔係特別華麗, 唔知點解好似有好多人特登嚟呢度排隊. 呢日食完之後, 即刻明晒. 我哋2個人, 見到啲價錢好平, 以為都會好細份, 所以就嗌咗一份午餐+2份下午茶餐. 最後原來啲嘢食全部都大份夾抵食👍🏻 唔似得好多新打卡cafe咁, 啲裝修稍為靚少少, 就會收得好貴🙊🍗七味椒鹽邪惡炸雞髀配美式粗薯條 ($35) 隻雞髀超大隻, 肉唔乾, 而且重點 -皮超脆🤤🍝卡邦尼意粉($42) 個蛋漿嘅味道超級濃郁. 非常足料👍🏻 唔需要啲咩花巧嘢, 比好多其他cafe都整得好食😋🍚軟殼蟹蛋香意大利飯($65)軟殼蟹嘅質感雖然麻麻地, 但勝在大大嚿🦀 加上蟹籽&木魚絲, 非常日式. 而呢個一樣都係個蛋漿好優秀🥚P.S. 呢度啲員工充斥着滿滿的香港茶餐廳人情味文化, 行過又會同你廢噏2句, 明明我哋係第一次幫襯, 但都好似當我哋係熟客咁傾偈🤪
🍗七味椒鹽邪惡炸雞髀配美式粗薯條 ($35)
隻雞髀超大隻, 肉唔乾, 而且重點 -皮超脆🤤
🍝卡邦尼意粉($42)
🍚軟殼蟹蛋香意大利飯($65)